dilluns, 2 de juny del 2008

CONTADOR JA ES CUASI UN GRAN

Alberto Contador es va coronar a Itàlia després de mantenir la seva diferència i fins i tot augmentar-la sobri Riccardo Riccó en la vigesimo primera i última etapa amb una contrarellotge que comprenia les localitats de Cesano Maderno i Milà sobre un recorregut de 28,5 quilòmetres. L'espanyol es converteix d'aquesta manera en el segon ciclista a guanyar el Giro després dels dos aconseguits per Miguel Indurain. El vencedor de l'etapa va ser l'italià Marco Pinotti que va ser el més ràpid al creuar la línia de meta.

La victòria d'Alberto Contador en el Giro ha posat al corredor de Pinto a tan sols una 'gran' de ser 'gran'. Ens expliquem. Si Comptador guanya la Volta Espanya (prova que previsiblement correrà aquest any) es convertiria en el cinquè corredor en la història a guanyar les tres grans voltes per etapes (Tour, Gir i Volta) i seria el primer espanyol. Des de la creació del Tour de França, en 1903, només quatre corredors han estat capaços d'assolir-lo: els francesos Jacques Anquetil i Bernard Hinault, l'italià Felice Gimondi i el belga Eddy Merckx.